A bevásárlókosara jelenleg üres.

Revans2000

Termék kereső

Termék kategóriák

Scholl termékek
Scholl akciós, kifutó modellek
Scholl tavasz-nyári modellek
Scholl kényelmi kollekció
Scholl biomechanics modellek
Scholl bioprint modellek
Scholl gelactive modellek
Scholl memory cushion modellek
Scholl standard modellek
Scholl adapta modellek
Scholl lábápolás
Tyúkszem és bőrkeményedés
Szagtalanítás, frisseség
Scholl talpbetét
Pro Sport
Scholl egészséges köröm
Clarks termékek
Clarks tavasz/nyári lábbelik
Clarks női modellek
Clarks férfi modellek
Clarks akciós modellek
Fly Flot papucsok
Fly Flot tavasz-nyári lábbeli
Fly Flot női papucsok
Fly Flot férfi papucsok
Fly Flot standard papucsok
Fly Flot akciós lábbelik
Berkemann termékek
Berkemann tavasz-nyári lábbeik
Berkemann papucsok, szandálok
Berkemann cipők
Berkemann akciós termékek
Berkemann lábápolás
Batz papucsok
Batz női papucsok
Batz férfi papucsok
SKECHERS lábbelik
SKECHERS tavasz/nyári modellek
SKECHERS női modellek
SKECHERS férfi modellek
Beurer termékek
Beurer gyógyászati termékek
Vérnyomásmérő
Hőmérők
Inhalátorok
Beurer szépségápolás
Kozmetikai tükrök
Manikűr
Arcápolás
Beurer finomterápia
TENS & EMS
Talpmasszázs
Infralámpa, fényterápiás készülék
Testmasszírozók
Beurer mérlegek
Konyhai mérlegek
Diagnosztikai mérlegek
Üvegmérlegek
Bőröndmérleg
Beurer sport
Pulzusmérő órák
Hasizom-erősítők
Beurer életmód
Ágymelegítők
Lábmelegítők
Fűthető takarók
Melegítőpárnák
Párásítók
Babaápolás-Janosch
Carnation lábápolás
Carnation tyúkszem és bőrkeményedés
Carnation bütyök
Carnation hidratálás
Carnation szagtalanítás, frissesség
Carnation egészséges köröm
Carnation talpbetét
Tacco termékek
Tacco lábápolás
Tacco cipőápolás
Cipősterilizátor
LACIA vízszűrő termékek
Tavasz/nyári modellek

Kategóriák

scholl menu

scholl labapolas 22222

clarks cipok

flyflot logo1

berkemann3

Batz logo

 

skechers labbeli

beurer termekek3

Carnition labapolas

pedibus logo

 

pick_pack_pont_ezmelts.png

MÁR BANKKÁRTYÁVAL IS FIZETHET

bankkartyaslogo

Scholl lábápolás
  
Meggyőződésünk, hogy a lábaink hihetetlen kifinomult mesterművek! Az izmok, ínszalagok és ízületek összetett rendszere mellett lábfejünk 52 különálló csontból áll. Speciálisan alkalmazkodó bőr veszi körül, amely a talpnál vastagabbra fejlődött, mint a test bármely más részén.
 
Sajnos, lábainkról sokszor csak akkor veszünk tudomást, ha valami nincs rendben - ezzel a helyzettel a felnőtt lakosság jelentős része szembesül időről-időre.
 
Ez a rész megmutatja, miként érhető el, hogy lábaink a legjobban nézzenek ki és érezzék magukat. Emellett információkkal szolgál az általános lábpanaszokról, azok kezelési módjáról, és néhány tippet ad arra vonatkozóan, hogy miként kerülhető el az ilyen panaszok kialakulása.
 
A megfelelő méret és fazon kiválasztásával megfelelő kényelmet élvezhet, ugyanakkor divatos maradhat. A Scholl lábbelik ténylegesen a kényelmükről és az anyagtechnológiájukról híresek, és úgy vannak megtervezve, hogy Ön minden napot élvezhessen, függetlenül attól, mit csinál.
 
A „Gondoskodjon lábairól” résznél megmutatjuk, hogy az egyszerű napi és heti lábápolási programok miként segíthetik elő a lábak tökéletes állapotát, és hogy a lábak kényeztetése milyen élvezetes lehet. A lábakra az évszakok is hatnak, ezért megmutatjuk, hogyan biztosítható a lábak kényelme nyáron és télen, és nyaralás közben.
 
A lábaink elkísérnek életünk végéig, és fontos, hogy felvegyék a versenyt a növekedéssel és az öregedéssel. Bizonyos körülmények között, például a terhesség során vagy olyan betegsége esetén, mint a cukorbetegség, a lábak különleges figyelmet igényelnek. Itt is megmutatjuk, hogy miként gondoskodhat legjobban a lábairól ezekben a helyzetekben.
A láb anatómiája
Ha átgondoljuk, hogy lábaink milyen feladatokat látnak el nap mint nap, elcsodálkozhatunk rajta, hogy nem jelentkeznek sokkal gyakrabban problémák!
Lábunk a talajjal érintkezve, minden lépésnél elnyeli a testünk súlya által előidézett rázkódást. Emellett segít megtartani az egyensúlyunkat, amikor a másik lábunkkal előrelépünk, hogy az előrehaladás céljából áthelyezzük a testsúlyunkat. Mindezt naponta átlagosan ezerszer is elvégzi.
Az ilyen speciális funkciók ellátása különleges felépítést igényel. Mindez a láb bőrére, csontjaira és körmeire is érvényes.
Bőr
Ahogy azt már Ön is észrevehette, a láb talprészén jóval vastagabb a bőr, mint a test más részein. Míg az arcbőr körülbelül 0,02 mm vastag, a láb alsó részénél a bőr akár az 5 mm vastag is lehet. Ez azért van így, mert életünk végéig meg kell birkóznia a járás, furás vagy ugrás közben jelentkező nyomással és terheléssel. Ezenfelül, a sarok és a talppárnák különleges zsírpárnákkal rendelkeznek, amelyek közvetlenül a bőr alatt található, és plusz védelmet nyújt az ütésekkel szemben.
Foot Anatomy - Skin
A talp bőre nem termel zsiradékot és szőrtüszővel sem rendelkezik, de a talpakon átlagosan mintegy 125 ezer verítékmirigy található, ami azt jelenti, hogy az egész testen itt a legnagyobb a verítékmirigyek sűrűsége! Az izzadásnak az a feladata, hogy szabályozza testünk hőmérsékletét, és ruganyosan tartsa a bőrt. A verítékmirigyek mellett rengeteg idegvégződés is található, amelyek információkat továbbítanak az agyba annak a felületnek a jellegéről, amelyen éppen megyünk vagy futunk.
Minden bőr folyamatosan megújul, az elhasznált sejtek lehámlanak, és alulról új sejtek pótolják azokat. A láb esetében, a nyomás vagy a dörzsölés miatt ez a folyamat sokkal gyakrabban megy végbe. A lehámló bőrsejtek mennyiségét tekintve csökkenés mutatkozhat, ami bőrkeményedéshez vezethet. A túl nagy nyomás vagy a dörzsölés miatt, amit például a kényelmetlen cipők okozhatnak, a bőr túlságosan megvastagodhat, ami különböző problémák forrása lehet.
The structure of skin on the sole of the foot
Száraz, durva bőr
Száraz, durva bőr jön létre, ha a felső bőrrétegből teljesen eltűnik a nedvesség. Normál esetben a nagy nedvességtartalmú sejtek megduzzadnak, és szorosan egymáshoz nyomódnak. Ezt segítik az epidermális lipidek kombinációi, melyek összetartják a sejteket, illetve a természetes nedvesítő faktorok (NMF), amelyek a nedvességnek a sejtekbe való vonzásával és ott történő tárolásával nedvesen és rugalmasan tartják a bőrt. Ha azonban a lipidek és az NMF-ek mennyisége csökken, elszökik a nedvesség. A bőr szárazzá, durvává, pikkelyessé válhat, és kirepedezhet, ami védtelenné teszi a fertőzésekkel szemben.
Ezek mind olyan problémákat jelentenek, amelyeket először a durva és megkeményedett bőr eltávolításával, majd az alsó bőrréteg hidratálásával kell kezelni. A Scholl K+ sarokbőr-repedés krém és a Scholl Bőrkeményedés elleni puhító krém segíthet a száraz, durva és repedezett bőr ápolásához. A megfelelő nedvességtartalmú bőr esetén például Scholl Deep Moisturising Cream segítségével tartható fenn a bőr megfelelő állapota.
Körömápolás
A lábkörmök rendkívül fontosak, mert járás közben biztosítják a kapaszkodást és az egyensúly tartását. A történelem előtti időkben vakarózásra is használták, és akár felvenni is tudtak velük. Ma a körmöknek nyilván esztétikai értéke is van. Mi más okból festenénk ki a lábkörmeinket? Emellett a lábkörmök elősegítik a lábujjak végén található sérülékeny területek védelmét, ezért időnként igazán durva bánásmódban van részük.
Foot Anatomy - Toenails
A köröm a lábujj végének védelmét szolgálja. A köröm lemeze kemény és körülbelül 25 réteg egyenes, szorosan összeállt, elszarusodott sejtből áll. A szaruanyag a sejtek által, azok érése és elpusztulása során termelt proteint jelenti. Ezért a körmöt alkotó sejtek már nem élő sejtek.
 
A lábkörmök jól mutatják az általános egészségi állapotot, ezért mindig figyelni kell rájuk. A rózsaszín köröm a bőséges vérellátást jelzi, és a körmök ideális esetben simák. A köröm rendellenességei, például a töredező körmök, a barázdák vagy csíkok vitamin- vagy ásványi anyag hiányt, keringési problémákat vagy más betegségeket jelezhetnek. Tény, hogy a műtéti beavatkozáson áteső betegeket rendszerint megkérik, hogy nem fessék ki a körmüket, mert a köröm színének változása jelezheti az operációt végzők számára, hogy valami nincs rendben.
A lábkörmök 30-50%-kal lassabban nőnek a kéz körmeinél, ami 1 mm-t jelent havonta. A lábköröm leesése esetén a visszanövése körülbelül egy évet vesz igénybe, ez kétszer hosszabb idő, mint a kéz körmei esetében. Mindez azt jelenti, hogy bizonyos lábköröm rendellenességeknél sokkal hosszabb a kezelési idő, mert addig nem szüntethetők meg, amíg az érintett rész teljesen le nem nőtt. Ezért fontos, hogy minél előbb elkezdjék a kezelést, mert az rövidebb kezelési időt eredményezhet. A lábkörmöket érintő legáltalánosabb problémát az elszíneződött körmök, a töredezett, fakó vagy barázdált körmök, a benőtt körmök, a gombás fertőzések és a bakteriális fertőzések jelentik.
Ezért, az esetleges fájdalmas problémák elkerülése érdekében érdemes ápolni a lábkörmöket: a lábakat minden nap megmosni és megszárítani, a körmöket rendszeresen vágni, és kényelmes cipőket hordani.
Toenail Matrix
 

Akciós termékeink

Scholl SIEVES fekete csizma
Scholl SIEVES fekete csizma

Clarks ORABELLA MEG fekete cipő
Clarks ORABELLA MEG fekete cipő
Scholl BRANDY fekete férfi papucs
Scholl BRANDY fekete férfi papucs
Scholl NEW SPRINTER fekete/bordó cipő
Scholl NEW SPRINTER fekete/bordó cipő
Berkemann VERICA világosszürke papucs
Berkemann VERICA világosszürke papucs
Scholl CHEIA kamel papucs
Scholl CHEIA kamel papucs
Scholl ELARA halvány rózsaszín szandál
Scholl ELARA halvány rózsaszín szandál
Clarks GOSLING MIX kék cipő
Clarks GOSLING MIX kék cipő

Kiemelt termékeink

Scholl AMIATA ón papucsScholl MALAREN ón papucsScholl CHARLIZE szürke cipőScholl PEYTON fekete csizma

Kövess minket a facebookon

Google követőkód

Cookie figyelmeztetés